• Restaurang Särimner
  • Restaurang Särimner
  • Restaurang Särimner

Restaurang Särimner

  • cafe
  • restaurant

Nu börjar säsongen för 2018 närma sig. Tiden går fort och snart är det äntligen vår! Vi fortsätter vårt samarbete med Martin "E-type" Erikson och just nu jobbar vi förfullt med planering av menyer och sommarens program. Klart är att vi fortsätter med de populära vildsvinsgillena, och nytt för i...

Nu börjar säsongen för 2018 närma sig. Tiden går fort och snart är det äntligen vår!

Vi fortsätter vårt samarbete med Martin "E-type" Erikson och just nu jobbar vi förfullt med planering av menyer och sommarens program.

Klart är att vi fortsätter med de populära vildsvinsgillena, och nytt för i år är att de kommer gå av stapeln på lördagar, så boka in 7, 14, 21, 28 juli och 4 augusti. Där får ni träffa mästergrillarna och jägarna Peter och Claes, äta helgrillat vildsvin som sprungit runt i skogarna i Mälardalen och lyssna till levande musik.Boka också in 18 augusti, då blir det kräftskiva med eldshow (om vi slipper spöregn!)

Restaurang Särimner har två fina uteplatser – en på trädäcket i anslutning till restaurangen och en i vår trädgårdsuteservering Vi håller även tummarna för att vi ska få en ny uteplats längs sjösidan.

Maten är lagad på närproducerade råvaror så mycket det går – till och med ölen kommer från mikrobryggerier på Adelsö och Helgö, som ligger nästgårds, och Söderbärke i södraste Dalarna.

Särimner fortsätter tillsammans med Strömma Kanalbolagets restaurangfartyg miljöarbetet med nätverket Hållbara Restauranger. Vi jobbar mycket med råvaror från lokala leverantörer, som är både ekologiska och kravmärkta.  Nytt för i år är att vi i samarbete med Malin Lindgren på Askrå Byggkonsult & Trädgård AB och volontärer från organisationen Wwoof kommer odla egna forntida örter, grönsaker och rotfrukter med mera, både för att använda råvarorna i restaurangen och som en publik attraktion. Vi kommer också servera Fair Frukost i samarbete med organisationen Fairtrade.

Du som tar dig hit med egen båt kan enkelt lägga till i Birkas gästhamn.

Öppettider 2018
28 -29 april 11-16 enklare lunch och fika
5 maj – 8 juni Tor- sön kl 11-16 enklare lunch och fika
9 juni – 21 juni Sön – tor    kl 11-16
Fre – lör     kl 11 – 21
22 juni – 12 aug Sön – tor    kl 9 – 21
Fre – lör     kl 9 – 23
13 aug – 31 aug Sön – tor    kl 11-16
Fre – lör      kl 11 – 21
1 sep – 23 sep Tor- sön kl 11-16 enklare lunch och fika

Besök även Café Eldrimner >>

Tack för säsongen 2017!

Alla vi som arbetat på Restaurang Särimner denna sommar vill tacka alla våra gäster för i år.

Vi har haft en fantastisk sommar med massor nya och gamla gäster, härliga och goda vildsvinsgillen, rolig kräftskiva, och många fantastiska solnedgångar. Dagar med massor av besökare och långa köer, och mysiga regniga dagar med sprakande brasa i spisen och gott om tid för samtal med gäster från världens alla hörn.

Nu börjar vi planera inför nästa sommar!

Välkomna tillbaka då, önskar

Veronica Björkman och Martin Erikson
Thomas, Mike, Ahnna, Joar, Jake, Maudan, Peter, Edwin, Jessica, Erik, Eja, Timothy och Wilmer.