Företag & grupper

Gruppaket med båtresa, lunch & besök på museet

Upplev världsarvet Birka med dina kollegor eller vänner under en dag. Efter en utflykt på Birka får ni inte bara med er mer kunskap om vikingarnas leverne – ni blir också en rolig och annorlunda upplevelse rikare. Perfekt för kick-offer och liknande!

Komplett paket för grupper och företag

Njut av en härlig båtresa på Mälaren till och från Birka. På Birka rekommenderar vi grupper att boka en egen guide som visar er fornlämningsområdet. Ni har tid att på egen hand ströva runt på museet och se modeller om hur livet sett ut för Birkas invånare under vikingatiden samt se på arkeologiska fynd och repliker från Birkas utgrävningar.

I paketet  ingår:


Pris per person
: 520:- inklusive moms

Vill du boka på lunch? Kontakt restaurang Särimner för att förboka er lunch. 

Boka en egen privat guide på Birka

Om ni kommer som grupp till Birka eller om ni har speciella önskemål/intressen/behov så finns möjlighet att hyra en helt egen guide. En sådan guidning tar cirka 1 timma. Vi brukar rekommendera större sällskap och grupper att hyra en egen guide, på så sätt slipper ni bli låsta till de reguljära visningarna och kan planera er dag på Björkö precis som ni själva vill! Fördelen med en egen guide är också att ni håller ihop gruppen och får större chans att ställa frågor och föra en dialog med guiden.

Pris för egen guide 2024
3 160:- exkl. moms (3 950:- inkl. moms)

Vid grupper om 60 personer eller fler rekommenderas två eller fler guider.

Boka extra aktiviteter på Birka

Vill ni göra er dag på Birka extra rolig genom att boka vikingainspirerande aktiviteter, shower och provningar. Här är listan över extra aktiviteter som finns att boka:

  • Stridsuppvisning – visning av tidstypiska vapen och uppvisning av en kampuppvisning både mellan enskilda krigare och i grupp.
  • Vikingatida lekar – testa på vikingalekar.
  • Ro vikingabåt – en erfaren skeppare lär er att manövrera en riktig vikingabåt.
  • Eldshow/gycklare – se en häftig eldshow eller låt gycklare underhålla er.
  • Mjödprovning – prova olika sorters mjöd.
  • Pilbågeskytte – lär er att skjuta pilbåge tillsammans med en instruktör.

Är du intresserad av att veta mer eller boka någon av ovan aktiviteter? Här kan du läsa mer om våra olika aktiviteter på Birka.

Hyr en egen båt till Birka

Visste du att vi gärna hjälper till att boka en egen båt för er grupp till Birka. Detta ger er möjligheten att skräddarsy er dag lite mer. Kontakta oss så berättar vi mer. 

Bokning & mer information – kontakta oss

Vill du veta mer, få en prisuppgift eller göra en bokning? Vänligen kontakta oss via frågeformuläret nedan eller kontakta oss på 08-1200 40 00 alternativt event@stromma.se.

Fyll i kontaktformuläret för offert

Är ni en grupp eller företag som är intresserade av att besöka Birka? Vänligen fyll i nedan kontaktformulär för mer information och bokning.

Företag / Grupp