• Restaurang Särimner
  • Restaurang Särimner
  • Restaurang Särimner

Restaurang Särimner

  • cafe
  • restaurant

Inför sommaren 2017 har restaurang Särimner fått sig en rejäl ansiktslyftning. I samarbete med Martin "E-type" Erikson har restaurangen "vikingifierats" och du tas med på en resa 1000 år tillbaka i tiden, både vad gäller helhetsupplevelsen och smaklökarna. Här får du uppleva grillkvällar, njuta av trevligt umgänge och god mat....

Inför sommaren 2017 har restaurang Särimner fått sig en rejäl ansiktslyftning. I samarbete med Martin "E-type" Erikson har restaurangen "vikingifierats" och du tas med på en resa 1000 år tillbaka i tiden, både vad gäller helhetsupplevelsen och smaklökarna. Här får du uppleva grillkvällar, njuta av trevligt umgänge och god mat. Några kvällar i juli anordnas även musikunderhållning. Du som tar dig hit med egen båt kan enkelt lägga till i Birkas gästhamn.

Restaurang Särimner har två fina uteplatser – en på trädäcket i anslutning till restaurangen och en i vår trädgårdsuteservering. Maten är lagad på råvaror med närproducerat tänk – till och med ölen kommer från bryggerier på Adelsö och Helgö som ligger nästgårds.

Särimner alldeles nyligen, tillsammans med Strömma Kanalbolagets restaurangfartyg, gått med i nätverket Hållbara Restauranger. Vi jobbar mycket med råvaror från lokala leverantörer, som är både ekologiska och kravmärkta.

Du som tar dig hit med egen båt kan enkelt lägga till i Birkas gästhamn.

Öppettider 2017
17 juni – 27 augusti
Dagligen, lunch & middag

Besök även Café Eldrimner >>

Tack för säsongen 2017!

Alla vi som arbetat på Restaurang Särimner denna sommar vill tacka alla våra gäster för i år.

Vi har haft en fantastisk sommar med massor nya och gamla gäster, härliga och goda vildsvinsgillen, rolig kräftskiva, och många fantastiska solnedgångar. Dagar med massor av besökare och långa köer, och mysiga regniga dagar med sprakande brasa i spisen och gott om tid för samtal med gäster från världens alla hörn.

Nu börjar vi planera inför nästa sommar!

Välkomna tillbaka då, önskar

Veronica Björkman och Martin Erikson
Thomas, Mike, Ahnna, Joar, Jake, Maudan, Peter, Edwin, Jessica, Erik, Eja, Timothy och Wilmer.