• Restaurang Särimner
  • Restaurang Särimner
  • Restaurang Särimner

Restaurang Särimner

  • cafe
  • restaurant

Välkommen till en vikingakrog vid Mälarens strand! Vi fortsätter vårt samarbete med Martin "E-type" Erikson och har kopierat delar av menyn från hans restaurang Aifur. Vi fortsätter med de populära vildsvinsgillena och nytt för i år är att de kommer att gå av stapeln på lördagar – boka in 7,...

Välkommen till en vikingakrog vid Mälarens strand!

Vi fortsätter vårt samarbete med Martin "E-type" Erikson och har kopierat delar av menyn från hans restaurang Aifur. Vi fortsätter med de populära vildsvinsgillena och nytt för i år är att de kommer att gå av stapeln på lördagar – boka in 7, 14, 21, 28 juli och 4 augusti! Där får ni träffa mästergrillarna och jägarna Peter och Claes, äta helgrillat vildsvin som sprungit runt i skogarna i Mälardalen och lyssna till levande musik. Boka också in 18 augusti då vi arrangerar kräftskiva.

En nyhet är våra sommarkvällar med pub och levande musik. Dessa har vi två fredagar, 13 juli och 3 augusti. Då finns det en avsmakningsbricka med våra spännande ölsorter. De lokala musikerna Thomas och Malin spelar och sjunger.

Restaurang Särimner har fina uteplatser – en på trädäcket i anslutning till restaurangen och en i vår trädgårdsuteservering. Vår hyresvärd har även byggt oss ett nytt trädäck på sjösidan av Särimner så att man kan se den fantastiska utsikten över Björkfjärden och de makalösa solnedgångarna över Adelsö

Maten är lagad på närproducerade råvaror så mycket det går – till och med ölen kommer från mikrobryggerier på Adelsö och Helgö, som ligger nästgårds, och Söderbärke i södraste Dalarna.

Särimner fortsätter tillsammans med Strömma Kanalbolagets restaurangfartyg miljöarbetet med nätverket Hållbara Restauranger. Vi jobbar mycket med råvaror från lokala leverantörer, som är både ekologiska och kravmärkta.  Nytt för i år är att vi i samarbete med Malin Lindgren på Askrå Byggkonsult & Trädgård AB och volontärer från organisationen Wwoof kommer odla egna forntida örter, grönsaker och rotfrukter med mera, både för att använda råvarorna i restaurangen och som en publikattraktion. Vi kommer också servera Fair Frukost i samarbete med organisationen Fairtrade.

Du som tar dig hit med egen båt kan enkelt lägga till i Birkas gästhamn.

Öppettider 2018
28 -29 april 11-16 enklare lunch och fika
5 maj – 8 juni Tor- sön kl 11-16 enklare lunch och fika
9 juni – 21 juni Sön – tor    kl 11-16
Fre – lör     kl 11 – 21
22 juni – 12 aug Sön – tor    kl 9 – 21
Fre – lör     kl 9 – 23
13 aug – 31 aug Sön – tor    kl 11-16
Fre – lör      kl 11 – 21
1 sep – 23 sep Tor- sön kl 11-16 enklare lunch och fika

Besök även Café Eldrimner >>

Menyer 2018

Sommarmeny Restaurang Särimner

  • Säsongens veganska soppa med bröd
  • Birkaburgare – surdegsbröd, hamburgare, grönsallad, dressing, picklad rödlök och morot
  • Varmrökt lax med fyra sädeslag, rostade rotsaker och sås från Bysans
  • Älgfärsbiffar med fyra sädeslag, rostade rotsaker, gräddsås och rårörda lingon
  • Vildsvinskorv, med fyra sädeslag, rostade rotsaker, surkål och Aifurs mjödsena
  • Räklåda med aioli och bröd
  • Kaffebröd, kakor, glass och annat gott fika!
  • Vi serverar även mjöd, öl, vin och drinkar.

För den lilla vikingen:

  • Pannkakor med grädde och hallonsylt
  • Köttbullar med potatis, gräddsås och rårörda lingon

 

Restaurangen har fullständiga rättigheter. Menyn kan variera under säsong.

För bordsbokning eller bokning av gruppmeny, maila oss på sarimner@stromma.se