• Restaurang Särimner
  • Restaurang Särimner
  • Restaurang Särimner
  • Restaurang Särimner

Restaurang Särimner

  • cafe
  • restaurant

Välkommen till en vikingakrog vid Mälarens strand! Vi har blivit KRAV – certifierade! (KRAV-logga) Och det är vi stolta över, ännu ett steg i vårt arbete för en mer hållbar framtid. Utöver det fortsätter vi samarbetet med Malin Lindgren på Askrå Byggkonsult & Trädgård AB och volontärer från organisationen Wwoof...

Välkommen till en vikingakrog vid Mälarens strand!

Vi har blivit KRAV – certifierade! (KRAV-logga)

Och det är vi stolta över, ännu ett steg i vårt arbete för en mer hållbar framtid. Utöver det fortsätter vi samarbetet med Malin Lindgren på Askrå Byggkonsult & Trädgård AB och volontärer från organisationen Wwoof som odlar forntida örter, grönsaker och rotfrukter på ön, både för att använda till matlagningen i restaurangen och som en publikattraktion.
Utöver det använder vi närproducerade råvaror så mycket det går, och alltid svenskt när det finns en möjlighet – till och med ölen kommer från mikrobryggerier på Adelsö och Helgö, som ligger nästgårds, och Söderbärke i södra Dalarna.

Vi fortsätter vårt samarbete med Martin ”E-type” Erikson, som är vår konstnärliga ledare. Vi fortsätter också med de populära vildsvinsgillena så – boka in 6, 13, 20, 27 juli och 3 augusti 2019! Då får ni träffa mästergrillarna och jägarna Peter och Claes, äta massor av helgrillat vildsvin som sprungit runt i skogarna i Mälardalen med goda tillbehör och lyssna till levande musik.

Fredagskvällar i juli blir det Sommarpub med levande musik av de fantastiska lokala musikerna Thomas och Malin.

Kockarna Anton och Razmus brassar god mat, och det finns en möjlighet att köpa en provsmakningsplanka med olika ölsorter för den som vill.

Restaurang Särimner serverar vikingainspirerad mat för moderna gommar, har en mysig  inredning och miljö och flera fina uteplatser – en på trädäcket i anslutning till restaurangen och en i vår trädgårdsuteservering. Vår hyresvärd har även byggt oss ett nytt trädäck på sjösidan av Särimner så att man kan se den fantastiska utsikten över Björkfjärden och de makalösa solnedgångarna över Adelsö

Hjärtligt välkomna att besöka oss!

//  Veronica Björkman

Öppettider 2019
27 – 28 april Lör – sön Kl. 11-16
4 maj – 12 maj Lör – sön Kl. 11-16
16 maj – 7 juni Tor – sön Kl. 11-16
8 juni – 20 juni Sön – tor
Fre – lör
Kl. 11-16
Kl. 11-21
Köket stänger kl. 19.00
23 juni – 11 aug Sön – tor
Fre – lör
Kl. 09-21
Kl. 09-23
Köket stänger kl. 19.00
Köket stänger kl. 19.00
12 aug – 31 aug Sön – tor
Fre – lör
Kl. 11-16
Kl. 11-21
Köket stänger kl. 19.00
1 sep – 22 sep Tor – sön Kl. 11-16

Besök även Café Eldrimner >>

Kontakt


08-560 51 031
sarimner@stromma.se