• Badplatsen

Badplatsen

  • for_families_with_kids

Vikingarna var inte några smutsiga vildar, som man kanske kan tro. Tvärtom var de faktiskt ovanligt renliga för den här tiden och badade regelbundet. Man berättar om lördagsbad och att dagen fått sitt namn efter lögardagen, som betyder just baddagen. Detta kan jämföras med andra européer som tog sig ett...

Vikingarna var inte några smutsiga vildar, som man kanske kan tro. Tvärtom var de faktiskt ovanligt renliga för den här tiden och badade regelbundet. Man berättar om lördagsbad och att dagen fått sitt namn efter lögardagen, som betyder just baddagen. Detta kan jämföras med andra européer som tog sig ett bad 1-2 gånger per år! Och då passade det ju alldeles perfekt att bo på en ö!

Här på Birka finns en liten badvänlig strand även idag, så om du packar handduken och tar dig ett dopp för att svalka dig efter en promenad i fornlämningsområdet kan du tänka på att samma vatten en gång i tiden fungerade som vikingarnas badkar.

Och oavsett om du badat eller ej kan du alltid passa på att pausa på Restaurang Särimner eller Café Eldrimner som ligger i närheten. Där serveras lunch, kaffe glass och andra godsaker!

På gång på Birka

Upptäckter och aktiviteter Vikingar på Birka