E-type ”vikingifierar” restaurang Särimner

I sommar ger Martin ”E-type” Erikson ett ansiktslyft till Birkas restaurang Särimner och du kan förvänta dig samma vikingakänsla som på hans vikingakrog Aifur i Gamla stan. Maten är inte bara en tidsresa bakåt, den är lagad på råvaror med närproducerat tänk – även ölet kommer från bryggerier på Adelsö och Härjarö som ligger nästgårds.

Vikingainspirerad mat av närproducerade råvaror

Restaurangen blev nyligen medlem i nätverket Hållbara Restauranger och vi använder råvaror som till stor del är ekologiska från lokala leverantörer. Så här säger Martin själv om hur maten kommer att smaka:

– Rätterna kommer vara inspirerade av vikingatida mat men anpassas till moderna gommar. Skulle vi gå all in med blodsoppa och korngrynsgröt skulle nog inte gästerna bli så nöjda. Råvarorna kommer från den Skandinaviska traditionen med mycket viltkött, örter, rotfrukter och bär.

Grillkvällar med livemusik

En fantastisk nyhet för dig med egen fritidsbåt är att vi kommer att satsa mer på restaurangen under kvällstid. Dessutom kommer vi under några kvällar i juli ha festliga grillkvällar med livemusik, god mat och dryck.

17 juni öppnar restaurang Särimner för säsongen, välkommen! Boka din resa här eller res med din egen båt och lägg till i vår gästhamn.